. Ma Gellért napja van.
Árendás Péter nyílt válaszlevele Dr.Gloviczki Zoltánnak
2011-11-02 15:06:25
Árendás Péter nyílt válaszlevele Dr.Gloviczki Zoltánnak

Árendás Péter nyílt válaszlevele Dr.Gloviczki Zoltánnak

 • Tisztelt Államtitkár Úr!

 • Szomorúan olvastam a kormányzati portálon a hozzám, iskolaigazgatóhoz, ill. a hozzánk illyéses kollégákhoz írt, „Hamis állításoktól hemzseg a budaörsi igazgató levele” c. írását. 

 • Tisztelt Államtitkár Úr!

 • Én, az a bizonyos budaörsi igazgató, semmilyen levelet nem írtam sem Önnek, sem másnak, ezért nem tudom, mire alapozza az állításait!?

 • Ön ugyanis feltételezi, hogy csak „védőpajzsok” (tantestület, érdekvédelmi szervezet) mögé bújva merem vállalni a véleményemet, mellyel „alaptalan hisztériát” keltek. Feltételezi, hogy képes vagyok arra, hogy rávegyem, (kényszerítsem?) kollégáim 90%-át, hogy írjanak alá egy felhívást azért, hogy e mögé rejtőzve „politikai agitációt” folytathassak. Ez nyilvánvaló rágalmazás, amit visszautasítok! 

 • Ennél fontosabb azonban - és ez az igazán elszomorító – hogy Ön fel sem tételezi, hogy egy ilyen léptékű törvényi változásnál (amilyen a rendszerváltozás óta nem volt a közoktatásban) egy felelős, autonóm iskolai kollektíva olyan fórumot hívhat össze, amelyen az összes körülményt mérlegelve úgy dönt, hogy egy felhívást tesz közzé. (A fogalmazók egyébként kínosan ügyeltek arra, hogy a felhívásban semmilyen vonatkozásban ne az Illyés Gyula Gimnázium és KSZKI, mint intézmény szerepeljen, hanem mindenhol az intézmény - felhívást aláíró dolgozói.)
  A felhívást én is aláírtam, mert egyetértek az abban foglaltakkal. 

 • Azzal természetesen tisztában voltam, hogy aláírásommal felkínálom azt a lehetőséget, hogy az aláírók tömege helyett elég lesz egyetlen emberre, rám fókuszálni. Egyfajta puding-próbának tartom, hogy ez bekövetkezett.

 • Az én személyemnél, jövőmnél azonban sokkal fontosabb az, hogy mit üzen az Ön levele az iskoláknak, a tantestületeknek, és különösen az iskolaigazgatóknak – autonómiáról, öncenzúráról, biztos egzisztenciáról, igazodásról!?
  Ám ami még ennél is lényegesebb: meggyőződésem, hogy nincs azonnali lépéskényszer, a törvénytervezetről tovább lehet és kell tárgyalni!

 • Tisztelettel
 • Budaörs, 2011. október 28-án
  Árendás Péter
  a budaörsi Illyés Gyula Gimnázium és KSZKI igazgatója
További híreink
Elhallgattatnák a Klubrádiót
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa úgy döntött, hogy a rádió 2021. február 14-én lejáró jogosultságát nem hosszabbítja meg, hanem pályázatot ír ki a Buda...
2020-09-11 22:23:28, Hírek, Aktuális Bővebben
Plusz 20 milliárdot kap kormánypropagandára a köztévé
Csütörtöki ülésén döntött a Költségvetési Bizottság a 2021-es költségvetéshez benyújtott utolsó körös javaslatokról, köztük arról is, hogy a megszokott 77 milliárd forint...
2020-06-26 20:27:41, Hírek, Aktuális Bővebben
Brutálisan zuhant Orbán vagyona
Több mint tíz év után változott a miniszterelnök, Orbán Viktor fizetése - írta a Blikk a kormany.hu-ra feltöltött dokumentum alapján. E szerint a kormányfő a korábbi, bru...
2020-06-06 19:55:20, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

selyemhernyó
Le a kalappal Árendás Péter és csapata előtt. Nem csak beszélnek, tesznek is! Vegyünk róluk példát pedagógusok! Gratulálok a kiállásotokhoz!
2011-11-02 18:28:36

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az Oscar-díjas cseh filmrendező, a Szigorúan ellenőrzött vonatok és a Sörgyári capriccio alkotója 82 éves volt...
Bővebben >>