. Ma Béla napja van.
Árendás Péter nyílt válaszlevele Dr.Gloviczki Zoltánnak
2011-11-02 15:06:25
Árendás Péter nyílt válaszlevele Dr.Gloviczki Zoltánnak

Árendás Péter nyílt válaszlevele Dr.Gloviczki Zoltánnak

  • Tisztelt Államtitkár Úr!

  • Szomorúan olvastam a kormányzati portálon a hozzám, iskolaigazgatóhoz, ill. a hozzánk illyéses kollégákhoz írt, „Hamis állításoktól hemzseg a budaörsi igazgató levele” c. írását. 

  • Tisztelt Államtitkár Úr!

  • Én, az a bizonyos budaörsi igazgató, semmilyen levelet nem írtam sem Önnek, sem másnak, ezért nem tudom, mire alapozza az állításait!?

  • Ön ugyanis feltételezi, hogy csak „védőpajzsok” (tantestület, érdekvédelmi szervezet) mögé bújva merem vállalni a véleményemet, mellyel „alaptalan hisztériát” keltek. Feltételezi, hogy képes vagyok arra, hogy rávegyem, (kényszerítsem?) kollégáim 90%-át, hogy írjanak alá egy felhívást azért, hogy e mögé rejtőzve „politikai agitációt” folytathassak. Ez nyilvánvaló rágalmazás, amit visszautasítok! 

  • Ennél fontosabb azonban - és ez az igazán elszomorító – hogy Ön fel sem tételezi, hogy egy ilyen léptékű törvényi változásnál (amilyen a rendszerváltozás óta nem volt a közoktatásban) egy felelős, autonóm iskolai kollektíva olyan fórumot hívhat össze, amelyen az összes körülményt mérlegelve úgy dönt, hogy egy felhívást tesz közzé. (A fogalmazók egyébként kínosan ügyeltek arra, hogy a felhívásban semmilyen vonatkozásban ne az Illyés Gyula Gimnázium és KSZKI, mint intézmény szerepeljen, hanem mindenhol az intézmény - felhívást aláíró dolgozói.)
    A felhívást én is aláírtam, mert egyetértek az abban foglaltakkal. 

  • Azzal természetesen tisztában voltam, hogy aláírásommal felkínálom azt a lehetőséget, hogy az aláírók tömege helyett elég lesz egyetlen emberre, rám fókuszálni. Egyfajta puding-próbának tartom, hogy ez bekövetkezett.

  • Az én személyemnél, jövőmnél azonban sokkal fontosabb az, hogy mit üzen az Ön levele az iskoláknak, a tantestületeknek, és különösen az iskolaigazgatóknak – autonómiáról, öncenzúráról, biztos egzisztenciáról, igazodásról!?
    Ám ami még ennél is lényegesebb: meggyőződésem, hogy nincs azonnali lépéskényszer, a törvénytervezetről tovább lehet és kell tárgyalni!

  • Tisztelettel
  • Budaörs, 2011. október 28-án
    Árendás Péter
    a budaörsi Illyés Gyula Gimnázium és KSZKI igazgatója
További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

selyemhernyó
Le a kalappal Árendás Péter és csapata előtt. Nem csak beszélnek, tesznek is! Vegyünk róluk példát pedagógusok! Gratulálok a kiállásotokhoz!
2011-11-02 18:28:36

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egy őrbottyáni földtulajdonos több mint kétmilliárd forintos kártalanítást követel, miután tervei szerint term...
Bővebben >>