. Ma Emma napja van.
Megszünnek a bevásárlószatyrok
2011-12-22 10:28:48
Megszünnek a bevásárlószatyrok

Megszünnek a bevásárlószatyrok

Budaörs, 2011. december 22. – Az Auchan tervei között már régóta szerepelt, hogy az ingyenes nejlon szatyrokat kivonja áruházaiból.


A zöld pénztárak pozitív fogadtatása és sikerei azt mutatják, hogy a vásárlók is egyre környezettudatosabban gondolkodnak.


Mindezeknek köszönhetően az Auchan Magyarország elszánta magát egy újabb, jelentős környezeti terhelést csökkentő lépésre: 2012. január 2-tól megszűnteti az ingyenes szatyrokat áruházaiban. A vásárlók kényelme érdekében januárban minden pénztárbútor átalakításra is kerül.

 

Az átalakításoknak köszönhetően az újévben a zöld pénztáraknál mindenki kényelmesen le tudja majd támasztani az otthonról hozott vagy az áruházakban vásárolt bevásárlószatyrokat a pakoláshoz. Emellett, a zöld pénztárakra való átállás megkönnyítése érdekében, január első két hetében minden vásárló 1 db 20 literes, többször használatos Auchan bevásárlótáskát is kap.

 

Az ajándék hosszú élettartamú szatyrok előnye még, hogy méretük jól illeszkedik a leggyakoribb háztartási szemétgyűjtő edény méretéhez, így szemetes zsáknak is kiválóan alkalmas, ha bevásárolni már nem akarjuk magunkkal hordani. Az Auchan a zöld pénztárakra való átállással egy időben kiterjeszti a különböző anyagokból készült táskák választékát, hogy aki esetleg mégis elfelejt saját bevásárlótáskát vinni magával, az a hosszú távon használható, környezetbarát bevásárlótáskák széles választékából választhassa ki a neki megfelelőt.

 

Az Auchan számára fontos, hogy tegyen a fenntartható fejlődésért, ezért üzleti stratégiájának fontos részét képezik a környezettudatos célkitűzések. Számos egyéb környezettudatos intézkedése mellett, május 20-tól minden áruházában kiépített 2-4 zöld pénztárat, melyek nagy sikerrel működnek.

 

„A zöld pénztárak igazi nagy előrelépést jelentettek, nem csak az Auchan Magyarország életében, hanem a vásárlók mindennapjaiban is. Működésük óta például már tendenciává alakult az, hogy sok vásárló a klasszikus pénztáraknál is visszautasítja az ingyen zacskókat és otthonról hozott bevásárlótáskájába pakol” – mondta Gillemot Katalin, az Auchan Magyarország Kft. kommunikációs és fenntartható fejlődés igazgatója.

 

A döntést, hogy az ingyenes szatyrok kivonásra kerülnek az Auchan áruházakból, egy novemberben elvégzett kutatás előzte meg, melyet az áruházlánc a Facebook oldalán keresztül folytatott le. Az eredmények azt mutatták, hogy a környezettudatos magatartás egyre szélesebb körben terjed el és válik az emberek életének részévé.

 

A vásárlók alapvetően környezettudatosan gondolkodnak, nagy részük számára pedig teljesen egyértelmű, hogy saját bevásárlótáskát visz magával a bevásárlásaihoz és nem fogadja el a bevásárlás után úgyis a szemétbe kerülő ingyenes szatyrokat.

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egy őrbottyáni földtulajdonos több mint kétmilliárd forintos kártalanítást követel, miután tervei szerint term...
Bővebben >>