. Ma Ellák napja van.
Megszünnek a bevásárlószatyrok
2011-12-22 10:28:48
Megszünnek a bevásárlószatyrok

Megszünnek a bevásárlószatyrok

Budaörs, 2011. december 22. – Az Auchan tervei között már régóta szerepelt, hogy az ingyenes nejlon szatyrokat kivonja áruházaiból.


A zöld pénztárak pozitív fogadtatása és sikerei azt mutatják, hogy a vásárlók is egyre környezettudatosabban gondolkodnak.


Mindezeknek köszönhetően az Auchan Magyarország elszánta magát egy újabb, jelentős környezeti terhelést csökkentő lépésre: 2012. január 2-tól megszűnteti az ingyenes szatyrokat áruházaiban. A vásárlók kényelme érdekében januárban minden pénztárbútor átalakításra is kerül.

 

Az átalakításoknak köszönhetően az újévben a zöld pénztáraknál mindenki kényelmesen le tudja majd támasztani az otthonról hozott vagy az áruházakban vásárolt bevásárlószatyrokat a pakoláshoz. Emellett, a zöld pénztárakra való átállás megkönnyítése érdekében, január első két hetében minden vásárló 1 db 20 literes, többször használatos Auchan bevásárlótáskát is kap.

 

Az ajándék hosszú élettartamú szatyrok előnye még, hogy méretük jól illeszkedik a leggyakoribb háztartási szemétgyűjtő edény méretéhez, így szemetes zsáknak is kiválóan alkalmas, ha bevásárolni már nem akarjuk magunkkal hordani. Az Auchan a zöld pénztárakra való átállással egy időben kiterjeszti a különböző anyagokból készült táskák választékát, hogy aki esetleg mégis elfelejt saját bevásárlótáskát vinni magával, az a hosszú távon használható, környezetbarát bevásárlótáskák széles választékából választhassa ki a neki megfelelőt.

 

Az Auchan számára fontos, hogy tegyen a fenntartható fejlődésért, ezért üzleti stratégiájának fontos részét képezik a környezettudatos célkitűzések. Számos egyéb környezettudatos intézkedése mellett, május 20-tól minden áruházában kiépített 2-4 zöld pénztárat, melyek nagy sikerrel működnek.

 

„A zöld pénztárak igazi nagy előrelépést jelentettek, nem csak az Auchan Magyarország életében, hanem a vásárlók mindennapjaiban is. Működésük óta például már tendenciává alakult az, hogy sok vásárló a klasszikus pénztáraknál is visszautasítja az ingyen zacskókat és otthonról hozott bevásárlótáskájába pakol” – mondta Gillemot Katalin, az Auchan Magyarország Kft. kommunikációs és fenntartható fejlődés igazgatója.

 

A döntést, hogy az ingyenes szatyrok kivonásra kerülnek az Auchan áruházakból, egy novemberben elvégzett kutatás előzte meg, melyet az áruházlánc a Facebook oldalán keresztül folytatott le. Az eredmények azt mutatták, hogy a környezettudatos magatartás egyre szélesebb körben terjed el és válik az emberek életének részévé.

 

A vásárlók alapvetően környezettudatosan gondolkodnak, nagy részük számára pedig teljesen egyértelmű, hogy saját bevásárlótáskát visz magával a bevásárlásaihoz és nem fogadja el a bevásárlás után úgyis a szemétbe kerülő ingyenes szatyrokat.

További híreink
Plusz 20 milliárdot kap kormánypropagandára a köztévé
Csütörtöki ülésén döntött a Költségvetési Bizottság a 2021-es költségvetéshez benyújtott utolsó körös javaslatokról, köztük arról is, hogy a megszokott 77 milliárd forint...
2020-06-26 20:27:41, Hírek, Aktuális Bővebben
Brutálisan zuhant Orbán vagyona
Több mint tíz év után változott a miniszterelnök, Orbán Viktor fizetése - írta a Blikk a kormany.hu-ra feltöltött dokumentum alapján. E szerint a kormányfő a korábbi, bru...
2020-06-06 19:55:20, Hírek, Aktuális Bővebben
Elég volt – távozik a kormány célkeresztjéből az idősotthon igazgatója
A hónap végétől nyugdíjazását kérte a Pesti úti Idősek Otthonának igazgatója, Skultéti József - írta meg a hvg.hu.
2020-05-22 15:50:58, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Megszavazta az Országgyűlés azt a törvénymódosítási javaslatot, amelynek értelmében csak büntetlen előéletű em...
Bővebben >>