. Ma Fülöp napja van.
Megszünnek a bevásárlószatyrok
2011-12-22 10:28:48
Megszünnek a bevásárlószatyrok

Megszünnek a bevásárlószatyrok

Budaörs, 2011. december 22. – Az Auchan tervei között már régóta szerepelt, hogy az ingyenes nejlon szatyrokat kivonja áruházaiból.


A zöld pénztárak pozitív fogadtatása és sikerei azt mutatják, hogy a vásárlók is egyre környezettudatosabban gondolkodnak.


Mindezeknek köszönhetően az Auchan Magyarország elszánta magát egy újabb, jelentős környezeti terhelést csökkentő lépésre: 2012. január 2-tól megszűnteti az ingyenes szatyrokat áruházaiban. A vásárlók kényelme érdekében januárban minden pénztárbútor átalakításra is kerül.

 

Az átalakításoknak köszönhetően az újévben a zöld pénztáraknál mindenki kényelmesen le tudja majd támasztani az otthonról hozott vagy az áruházakban vásárolt bevásárlószatyrokat a pakoláshoz. Emellett, a zöld pénztárakra való átállás megkönnyítése érdekében, január első két hetében minden vásárló 1 db 20 literes, többször használatos Auchan bevásárlótáskát is kap.

 

Az ajándék hosszú élettartamú szatyrok előnye még, hogy méretük jól illeszkedik a leggyakoribb háztartási szemétgyűjtő edény méretéhez, így szemetes zsáknak is kiválóan alkalmas, ha bevásárolni már nem akarjuk magunkkal hordani. Az Auchan a zöld pénztárakra való átállással egy időben kiterjeszti a különböző anyagokból készült táskák választékát, hogy aki esetleg mégis elfelejt saját bevásárlótáskát vinni magával, az a hosszú távon használható, környezetbarát bevásárlótáskák széles választékából választhassa ki a neki megfelelőt.

 

Az Auchan számára fontos, hogy tegyen a fenntartható fejlődésért, ezért üzleti stratégiájának fontos részét képezik a környezettudatos célkitűzések. Számos egyéb környezettudatos intézkedése mellett, május 20-tól minden áruházában kiépített 2-4 zöld pénztárat, melyek nagy sikerrel működnek.

 

„A zöld pénztárak igazi nagy előrelépést jelentettek, nem csak az Auchan Magyarország életében, hanem a vásárlók mindennapjaiban is. Működésük óta például már tendenciává alakult az, hogy sok vásárló a klasszikus pénztáraknál is visszautasítja az ingyen zacskókat és otthonról hozott bevásárlótáskájába pakol” – mondta Gillemot Katalin, az Auchan Magyarország Kft. kommunikációs és fenntartható fejlődés igazgatója.

 

A döntést, hogy az ingyenes szatyrok kivonásra kerülnek az Auchan áruházakból, egy novemberben elvégzett kutatás előzte meg, melyet az áruházlánc a Facebook oldalán keresztül folytatott le. Az eredmények azt mutatták, hogy a környezettudatos magatartás egyre szélesebb körben terjed el és válik az emberek életének részévé.

 

A vásárlók alapvetően környezettudatosan gondolkodnak, nagy részük számára pedig teljesen egyértelmű, hogy saját bevásárlótáskát visz magával a bevásárlásaihoz és nem fogadja el a bevásárlás után úgyis a szemétbe kerülő ingyenes szatyrokat.

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) felháborodásának adott hangot egy szabadversben, amelyben bejel...
Bővebben >>