. Ma Taksony napja van.
Megszünnek a bevásárlószatyrok
2011-12-22 10:28:48
Megszünnek a bevásárlószatyrok

Megszünnek a bevásárlószatyrok

Budaörs, 2011. december 22. – Az Auchan tervei között már régóta szerepelt, hogy az ingyenes nejlon szatyrokat kivonja áruházaiból.


A zöld pénztárak pozitív fogadtatása és sikerei azt mutatják, hogy a vásárlók is egyre környezettudatosabban gondolkodnak.


Mindezeknek köszönhetően az Auchan Magyarország elszánta magát egy újabb, jelentős környezeti terhelést csökkentő lépésre: 2012. január 2-tól megszűnteti az ingyenes szatyrokat áruházaiban. A vásárlók kényelme érdekében januárban minden pénztárbútor átalakításra is kerül.

 

Az átalakításoknak köszönhetően az újévben a zöld pénztáraknál mindenki kényelmesen le tudja majd támasztani az otthonról hozott vagy az áruházakban vásárolt bevásárlószatyrokat a pakoláshoz. Emellett, a zöld pénztárakra való átállás megkönnyítése érdekében, január első két hetében minden vásárló 1 db 20 literes, többször használatos Auchan bevásárlótáskát is kap.

 

Az ajándék hosszú élettartamú szatyrok előnye még, hogy méretük jól illeszkedik a leggyakoribb háztartási szemétgyűjtő edény méretéhez, így szemetes zsáknak is kiválóan alkalmas, ha bevásárolni már nem akarjuk magunkkal hordani. Az Auchan a zöld pénztárakra való átállással egy időben kiterjeszti a különböző anyagokból készült táskák választékát, hogy aki esetleg mégis elfelejt saját bevásárlótáskát vinni magával, az a hosszú távon használható, környezetbarát bevásárlótáskák széles választékából választhassa ki a neki megfelelőt.

 

Az Auchan számára fontos, hogy tegyen a fenntartható fejlődésért, ezért üzleti stratégiájának fontos részét képezik a környezettudatos célkitűzések. Számos egyéb környezettudatos intézkedése mellett, május 20-tól minden áruházában kiépített 2-4 zöld pénztárat, melyek nagy sikerrel működnek.

 

„A zöld pénztárak igazi nagy előrelépést jelentettek, nem csak az Auchan Magyarország életében, hanem a vásárlók mindennapjaiban is. Működésük óta például már tendenciává alakult az, hogy sok vásárló a klasszikus pénztáraknál is visszautasítja az ingyen zacskókat és otthonról hozott bevásárlótáskájába pakol” – mondta Gillemot Katalin, az Auchan Magyarország Kft. kommunikációs és fenntartható fejlődés igazgatója.

 

A döntést, hogy az ingyenes szatyrok kivonásra kerülnek az Auchan áruházakból, egy novemberben elvégzett kutatás előzte meg, melyet az áruházlánc a Facebook oldalán keresztül folytatott le. Az eredmények azt mutatták, hogy a környezettudatos magatartás egyre szélesebb körben terjed el és válik az emberek életének részévé.

 

A vásárlók alapvetően környezettudatosan gondolkodnak, nagy részük számára pedig teljesen egyértelmű, hogy saját bevásárlótáskát visz magával a bevásárlásaihoz és nem fogadja el a bevásárlás után úgyis a szemétbe kerülő ingyenes szatyrokat.

További híreink
Orbán Viktor megkapta az Állami Barátság Érdemrend első fokozatát Kazahsztánban – meleg, elvtársi légkörben
A kitüntetést Asztanában Kaszim-Zsomart Tokajev kazah elnöktől.
2023-11-03 10:49:59, Hírek, Aktuális Bővebben
Mesterséges intelligencia süti a kiflit Debrecenben
Magyarországon elsőként mesterséges intelligencia (MI) támogatásával fejlesztett sütőipari termékekkel jelennek meg a piacon a Hajdúsági Sütödék-csoport leánycégei - jele...
2023-11-03 10:49:57, Hírek, Aktuális Bővebben
Iványi Gáborékat megfojtja az Orbán-kormány, de szlovén focicsapatra jut bő félmilliárd
570 millió forintot ad a kormány egy szlovén másodosztályú focicsapatnak. Az NK Nafta 1903 a futballakadémiája fejlesztésére kapja a jelentős összegű támogatást.
2023-10-15 10:32:13, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Már jó ideje végett ért a 3-as metró felújítása, amellyel egy időben a környék néhány villamos és autóbuszjára...
Bővebben >>