. Ma Márk napja van.
Wittinghoff Tamás tiltakozó levele
2011-10-06 12:31:43
Wittinghoff Tamás tiltakozó levele

Wittinghoff Tamás tiltakozó levele

El a kezekkel az iskoláktól!

Megdöbbenve tapasztalom, a kormányzat nem hagy fel azzal a szándékával, hogy a pártpolitikai játszmáiba még a gyermekeinket is bevonja.

 

Nemrégiben - meglehetősen bizonytalan jogi megalapozottsággal - kikényszerítették, hogy valamennyi polgármesteri hivatalban elhelyezzék az úgynevezett alaptörvény asztalát.

 

Most ismét ezzel kapcsolatban rónak újabb feladatokat a hivatalokra. Mindezt megtetézve azzal, hogy felszólították az oktatási intézményeket, október 6-án adják át az általános iskolák 10 és 14 éves tanulóinak a „nemzeti hitvallás”, illetve az „alaptörvény” zsebfüzet egy-egy példányát.

Október 3-ai dátummal újabb levél érkezett a polgármesteri hivatalokhoz dr. Szabó Erika, területi közigazgatásért és választásokért felelős államtitkártól, amelyben azt kéri, hogy minden hivatal vegyen részt az „októberi zsebfüzet akcióban”. Ennek keretében a korábban kihelyezett alaptörvény asztalára tegyék ki a nemzeti hitvallás, illetve az alaptörvény szövegét tartalmazó kiadványokat.

Ugyanebben a levélben szerepel ez is:


„Tájékoztatom, hogy 2011. október 6-án, az Aradi Vértanúk emléknapján az ország valamennyi általános iskolájában kiosztásra kerül a Nemzeti Hitvallás című zsebfüzet ajándéktárgy a 10 éves, a Magyarország Alaptörvénye című zsebfüzet pedig a 14 éves tanulók számára.”

Mindenki tudja, hogy milyen súlyos politikai viták közepette született meg az alaptörvény szövege, amely nem konszenzus eredménye, kizárólag a Fidesz-KDNP elképzeléseit tükrözi. Az alaptörvény preambuluma, a nemzeti hitvallás még csak nem is jogi szöveg, hanem az éppen hatalmon lévők ideológiai, politikai nézeteinek összefoglalója.

Érthetetlen és felháborító, hogy ezekbe a pártpolitikai csatározásokba és ideológiai hadjáratokba megpróbálnak kiskorú, iskolás gyerekeket is bevonni.


Az önkormányzatok messzemenően tiszteletben tartják az oktatási intézmények belső autonómiáját. Politikai rendezvények szervezése, politikai célú aláírásgyűjtések, politikai nézetek terjesztése nem megengedett az iskolákban.

A kormány olyan helyzetben teszi mindezt, amikor éppen az iskolák államosítására készül. Mi várhat vajon arra az intézményvezetőre, aki el meri utasítani a kormányzati kérést?

Felszólítjuk a kormányt, hogy fejezze be a politikai propagandát a kiskorúak körében! El a kezekkel az iskoláktól!

Bőven lenne mivel foglalkozniuk a hatalmon lévőknek, ahelyett, hogy ideológiai propagandával bombázzák a kiskorúakat, visszaélve erőfölényükkel, megfélemlítve az igazgatókat és tanárokat.

Tiszteletben tartva a közigazgatási területünkön működő iskolák autonómiáját, levelet juttattam el az iskolaigazgatókhoz, amelyben kifejtettem elítélő véleményemet a kormány akciójáról.

Wittinghoff Tamás Budaörs város polgármestere

 

Kapcsolódó dokumentumok :

 

Jegyzői utasítás letöltése ITT.  

 

Zsebkönyv letöltése ITT.


Nemzeti Erőforrás Minisztérium levele:


a


A Magyar Köztársaság Elnökének levele:


s



További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Berényi Mária
Gratulálok!!!! Sajnos eddig az egyetlen tiltakozás. Remélem, lesznek követői. bm
2011-10-06 15:05:14
King Arthur
A legsötétebb középkor. Mint hívő katolikus mondom ezt.
2011-10-08 16:39:28
Értelmes
Nonszensz! Én a Kerényi-t tartom a legveszélyesebb figurának. Számomra az igazi gonosz megtestesülése, Orbán Viktor kispályás hozzá képest. Nagyon veszélyes alak, remélem nem sokáig kell már őt látni, mert az ilyen fazonok szoktak világpusztulásokat generálni.
2011-10-09 09:12:13
King Arthur
Azért nem árt pontosítani, hogy MELYIK Kerényit...
2011-10-09 11:36:20
Camelot
Azt gondolom, hogy arról a Kerényi Imréről van szó, aki az MSZMP tagja volt és az 1980-as évek elején a moszkvai magyar nagykövet mellett dolgozott. Több rendezvényt is szervezett itt az 1917-es októberi orosz forradalom, Magyarország felszabadításának napja, stb. alkalmából. Valamint most érdekes módon elkötelezett jobboldali, aki az ATV adásában is bizonyította “rátermettségét”. Színház a világ.... a népet meg móresre kell tanítani. Érdekes lesz megfigyelni ahogy a színházrendező úr megteremti magának Magyarországon a világot jelentő színpadot.
2011-10-09 22:01:15
Lancelot
Megdöbbenten hallgatam Kerényit ATV adásában. Ez az ember normális? Cirkuszrendező úr ön egy igazi napraforgó. Nem élünk háborúban tehát nincs szükség hadviselésre sem.MSZMP tagjaként is ilyen Nemzeti hitvallással dolgozott a Moszkvai nagykövet mellett?Ahol a pénz odahajlunk manapság?Szégyellje magát.!!!!!Tamás csak igy tovább!!!!!
2011-10-09 22:52:55
Lancelot
Megdöbbenten hallgatam Kerényit ATV adásában. Ez az ember normális? Cirkuszrendező úr ön egy igazi napraforgó. Nem élünk háborúban tehát nincs szükség hadviselésre sem.MSZMP tagjaként is ilyen Nemzeti hitvallással dolgozott a Moszkvai nagykövet mellett?Ahol a pénz odahajlunk manapság?Szégyellje magát.!!!!!Tamás csak igy tovább!!!!!
2011-10-09 22:52:56
Értelmes
Piszkos gazemberek. Remélem az élet megbünteti ezeket az embereket. Valaki nem tudná már észhez téríteni? Mi lesz így ebből az országból?
2011-10-10 10:39:23

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek,...
Bővebben >>